Bodeguilla de San Lázaro

981 566 607 TAKE AWAY BOOK A TABLE

Bodeguilla de San Lázaro

Since 2005 he has opened his cancilla in the Santiago district of S. Lázaro - precisely where the ancient road of the Jacobean pilgrimages entered the Santiago circuit to conclude the Bodeguilla de San Lázaro. This tavern thus decorates the landscape Compostela primigenio that receives the pilgrim and that gives to this one something of the astonishment necessary so that the conclusion of a way - even the one that until Santiago has led it - is never empty thing.

Inside this modern chapel of epicurean cult mixes diverse people and dreamers: congressmen welcomed in the neighboring Pazo de Congresos, pilgrims who recover from the fatigue born on the roads, students who initiate unpublished parrandas, officials evaded from their routines…

The Bodeguilla de San Lázaro is the enjoyment of a traditional and simple cuisine that, even so, is always nuanced with fine and subtle avant-garde touches. Therefore the customer is there entertained with a very wide and careful wine list.

Within the Bodeguilla de San Lázaro, there is a tasting room, a high chair where it is easy to achieve a fanciful blend of pleasure and erudition. It celebrates the erudite praise and the exquisite sacramental tasting of wines, oils, spirits and chocolates.

Eating and drinking, hand in hand, with people who seek the complicity of a smile and the friendly conversation, conforms the sentimental memory of this establishment. That is why Laude is so happy that La Bodeguilla de San Lázaro makes its visitors, always numerous, dreamy and recurrent.

Menu

We have the dishes with meat and fish fresh.

Cellar

We have a wide variety of wines where you will find the best in the country.

Latest news

Paixón e tradición no cultivo das viñas 29 nov

Paixón e tradición no cultivo das viñas

En Bodeguilla de San Lázaro acollemos unha cata degustación de viños do grupo Viñedos y Bodegas Sierra Cantabria. Estivo con nós Gabriel Quezada Bendfelt, responsable nacional de vendas do grupo.  Desde 1870, cinco xeracións da Familia Eguren consagraron os seus esforzos ao cultivo das viñas e á produción dos máis destacados viños de Rioja, compartindo de xeración en xeración saberes, tradición, paixón e un profundo respecto pola terra e pola vide, elementos fundamentais para crear viños de prestixio internacional. Catamos os viños Sierra Cantabria blanco, Sierra Cantabria Rosado, Sierra
Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón 28 jun

Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón

A piques de rematar as Actividades Culturais de La Bodeguilla desta tempada, acollemos en La Bodeguilla de San Lázaro un evento ben especial. A protagonista, Bodegas Enate.  Esta adega é referente e unha das impulsoras da D.O. Somontano en Aragón e nós temos a sorte de contar hoxe con Jesús Sesé Martínez, enólogo e director adxunto de Viticultura do Grupo Enate, así como con Gustavo López, director comercial da entidade.  Esta adega histórica conta con décadas de experiencia traballando o viñedo en Barbastro e conseguiu perfeccionar a identidade dos seus tintos con variedades bordelesas
21 jun

"Wine Up Tour" fai parada en San Lázaro

Voltou un clásico na Bodeguilla: chegou á nosa sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro "Wine Up Tour", unha viaxe por toda España a través dos viños. Fixemos este percorrido da man de Joaquin Parra, autor da guía de viños WINE UP ! e tamén viaxeiro do viño. Saboreamos Martin Códax Albariño 2023, Martin Códax Lías 2021, Altolandon by Rosalia 2018, Antonio Serrano Etiqueta Negra 2019, Mainetes 12 meses Monastrell 2020 e Dominio Fournier Crianza 2020 Da cociña saíron: *Empanada de Mexillóns , *Brocheta de rape e vieira sobre quenelle de pataca ao vapor en bisqué de lagostino *Milfollas de
Borges: 125 anos de sabor 26 abr

Borges: 125 anos de sabor

A sala de catas de San Lázaro foi, de novo, un templo do aroma e o sabor. Neste caso, o protagonista foi o aceite de oliva virxe extra. Para a presentación deste alimento clave da dieta mediterránea, estivo con nós Antonio Jesús Angiano, Food service specialist en Borges- Capricho Andaluz. Foi, esta, unha cata na que saboreamos unha selección de AOVES monovarietais, Arbequina, Picual, Hojiblanca... elaborados por Borges. Cabe sinalar que esta empresa familiar conta con máis de 125 anos de historia no sector da xestión de explotacións agrícolas, envasado e comercialización de aceites de
Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica 18 abr

Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica

Recibimos na sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro a Nicolás Legido, sumiller certificado e delegado nacional de Adegas Finca Cuarta. Esta adega, ubicada na D.O. Ribeira Sacra -subzona de Amandi- chega dende un territorio de viños de calidade, tradición e moita paciencia. Nestes viños, as variedades predominantes son a Mencía e a Godello, cun carácter marcado polas condicións climáticas, o chan e a idade das cepas.Todos eles son elaborados coas técnicas máis modernas, que potencian as súas características e delatan as raíces desta paisaxe extrema e da súa condición de Viticultura Heroica.
Os viños de Portugal: máis de 250 variedades de uva 22 mar

Os viños de Portugal: máis de 250 variedades de uva

Seguimos coñecendo xoias en botella! Nesta ocasión, cunha cata en Bodeguilla de San Lázaro. Para dirixir a presentación dos viños, contamos con Fernando Guedes, membro da Familia Guedes en cuarta xeración, director de expansión das marcas de Sogrape.  Na familia Guedes, o viño é unha forma de ser e de estar na vida. Do soño dun home constrúese unha herdanza que se renova en cada xeración. En concreto, Fernando proponnos catar viños de diversas rexións do noso veciño Portugal: Dao, Douro, Alentejo, Bucelas… Un patrimonio xenético con máis de 250 variedades de uva confírelle aos viños
Catamos viños nacidos en altitude: frescos e elegantes 24 nov

Catamos viños nacidos en altitude: frescos e elegantes

En Bodeguilla de San Lázaro, tivemos a oportunidade de acoller unha nova cata degustación. Para a ocasión, tivemos con nós a Roberto López, director comercial de Bodegas y Viñedos Pujanza. Chega dende Laguardia, corazón de Rioja Alavesa aos pés de Sierra Cantabria. Trátase dun lugar onde a altitude comeza a considerarse límite para o cultivo da viña, unha zona que polo clima, o chan e o coñecemento de xeracións e xeracións (5 en concreto) marca a personalidade dos viños de Pujanza. Os seus son viños frescos e sutís, de boa estructura, elegantes e un padal equilibrado e amable.
Recibimos a visita de Bodegas A Telleira, acabada de premiar en distintos certames vinícolas 22 sep

Recibimos a visita de Bodegas A Telleira, acabada de premiar en distintos certames vinícolas

Logo do descanso estival, volvemos cunha presentación de viños do grupo GRM, formado por Bodegas Morgadío, na D.O. Rías Baixas, Bodegas Reboreda e Bodegas A Telleira, na D.O. Ribeiro. Para dirixir esta actividade, contamos en Bodeguilla de San Lázaro con Jacob Sanjurjo, director comercial do Grupo GRM. Debes saber que 3 viños desta adega acaban de recibir cadanseu “Ouro” na Guía de viños, destilados e adegas de Galicia 2023, así como un “Gran Ouro” no concurso de viños Vinespaña 2023.  Nesta ocasión contamos varietais de Bodegas A Telleira: Godello, Treixadura, Loureira, Caíño Branco e

Do you want to book a table in Bodeguilla de San Lázaro?

  • Address: San Lázaro, 104 - Santiago de Compostela
  • Phone: 981 566 607
  • Hours: Monday to Saturday from 9:00 to 00:00.
    Sundays from 10:00 to 16:00.