Logo Calidad TurísticaLogo XacobeoLogo Marca Galicia
Las Bodeguillas de Santiago de Compostela

Unha cociña universal: todas as nosas opcións gluten free

Publicado: 17 de enero de 2022, 11:01
  1. Las Bodeguillas
Unha cociña universal: todas as nosas opcións gluten free

Somos dos que cren que a cociña é unha arte universal. Gústanos que todo o mundo poida saborear os nosos pratos que con tanto mimo e coidado facemos. Por iso, temos tamén carta sen glute para que ningunha intolerancia ou alerxia se antepoña a desfrutar de elaboracións únicas e de calidade.

Entre as suxerencias gluten free do chef destaca, sen dúbida, o produto procedente do mar. Na Bodeguilla de Santa Marta poderemos atopar un delicioso salpicón de rape e marisco ou un rape con lagostinos ao cava. Pola contra, na de San Lázaro están o pulpo á prancha, a raia á galega, camaróns, unha ensalada de tomate Mar Azul con ventresca ou unha ensalada de aguacate con lagostinos e salsa rosa.

Se queremos comezar con algo lixeiro para compartir, na carta atopamos unha ampla variedade de queixos artesáns galegos e nacionais, embutidos encabezados por xamón de landra, lomo ibérico ou chourizo ibérico, revoltos e sarténs e ensaladas.

Por outra banda, se estamos á procura dunha opción para carnívoros, non deixará a ninguén indiferente. Na máis nova das Bodeguillas poderemos degustar medallóns de croca de vacún maior á mostaza, entrecosto de tenreira, grellada de porco de landra 100% ibérico ou dados de lombo de porco ao allo con patacas e pementos. Na segunda, entrecot de tenreira, grellada de porco ibérico ou lombo de porco con allo e pementos.

E, para rematar, un toque doce. A grande variedade de sobremesas déixase notar nas dúas Bodeguillas: flan de laranxa con xeado de nata, tarta de chocolate branco e queixo con coulís de amorodos, queixo Arzúa-Ulloa con marmelo, coulant de choclate sen glute con xeado de amorodo ou cremoso de aceite de oliva virxe extra con cacahuetes torrados, entre outros, na de Santa Marta; e flan de caramelo con noces, xeado de queixo con marmelo, tarta de améndoa, vienneta ou xeado de sorbete de limón na de San Lázaro.

Noticias relacionadas

As Bodeguillas en Santiago(e´)Tapas 11 feb

As Bodeguillas en Santiago(e´)Tapas

11/02/2025 Las Bodeguillas
Este xoves 13 de febreiro comeza o XVI Santiago(e´)Tapas, o concurso gastronómico organizado por Turismo de Santiago no que participan 42 locais da cidade compostelá. Como en cada edición, aqueles que completen as rutas do certame poderán optar a distintos premios, os cales se poderán recoller ata
Sabores sen glute para todos 31 ene

Sabores sen glute para todos

31/01/2025 Las Bodeguillas
Nas Bodeguillas de San Lázaro e Santa Marta, entendemos a importancia de desfrutar dunha experiencia gastronómica completa, sen preocupacións nin limitacións. Por iso, contamos cunha carta sen glute deseñada para sorprender a todos os padais, sen perder un ápice de sabor e a calidade que nos
Este Nadal regala Bodeguillas! A experiencia gastronómica que todos quererán recibir 27 dic

Este Nadal regala Bodeguillas! A experiencia gastronómica que todos quererán recibir

27/12/2024 Las Bodeguillas
Este Nadal, sorprende os teus seres queridos con algo máis que un regalo tradicional. Nas Bodeguillas de San Lázaro e Santa Marta, ofrecémosche a oportunidade de regalar produtos de alta calidade, que farán as delicias de calquera padal. Que mellor forma de celebrar estas festas que con un estoxo
Día Mundial do Enoturismo: así se percorre Galicia a través da cultura do viño 5 nov

Día Mundial do Enoturismo: así se percorre Galicia a través da cultura do viño

05/11/2024 Las Bodeguillas
Cada segundo domingo do mes de novembro, dende fai quince edicións, celébrase o Día Mundial do Enoturismo ca fin de dar a coñecer a tradición do viño así como destacar a importancia das rexións polas que se estende dende o punto de vista económico e cultural.  Por iso, para festexar o 10 de