Logo Calidad TurísticaLogo XacobeoLogo Marca Galicia
Las Bodeguillas de Santiago de Compostela

Un túnel do viño da D.O Monterrei achéganos ducias de curiosidades sobre estes caldos

Publicado: 13 de diciembre de 2022, 06:34
  1. Bodeguilla de San Lázaro
Un túnel do viño da D.O Monterrei achéganos ducias de curiosidades sobre estes caldos

Coa chegada de decembro, acollemos un túnel dos viños da D.O. Monterrei con Luis Paadin. Neste pequeno percorrido, contamos con máis de 20 adegas e máis de 40 viños desa terra única en Bodeguilla de San Lázaro. Cata, viticultura, terruños… todo isto e moito máis, sobre a mesa!

Nesta ocasión, tivemos oportunidade de aprender, e moito, sobre os milenarios viñedos da D.O Monterrei. Así, sabemos que os brancos de Monterrei son viños intensos, frescos e equilibrados perfectos para calquera momento. No seu caso, os tintos lembran ás cereixas e aos aromas frutais. Auténticas delicias!

E, por suposto, empre é un pracer para nós contar na nosa casa con Luis Paadín, experto en viños con recoñecementos nacionais e internacionais e impulsor de importantísimos documentos para o sector.

 

Noticias relacionadas

Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón 28 jun

Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón

A piques de rematar as Actividades Culturais de La Bodeguilla desta tempada, acollemos en La Bodeguilla de San Lázaro un evento ben especial. A protagonista, Bodegas Enate.  Esta adega é referente e unha das impulsoras da D.O. Somontano en Aragón e nós temos a sorte de contar hoxe con Jesús Sesé
21 jun

"Wine Up Tour" fai parada en San Lázaro

Voltou un clásico na Bodeguilla: chegou á nosa sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro "Wine Up Tour", unha viaxe por toda España a través dos viños. Fixemos este percorrido da man de Joaquin Parra, autor da guía de viños WINE UP ! e tamén viaxeiro do viño. Saboreamos Martin Códax Albariño 2023,
Borges: 125 anos de sabor 26 abr

Borges: 125 anos de sabor

A sala de catas de San Lázaro foi, de novo, un templo do aroma e o sabor. Neste caso, o protagonista foi o aceite de oliva virxe extra. Para a presentación deste alimento clave da dieta mediterránea, estivo con nós Antonio Jesús Angiano, Food service specialist en Borges- Capricho Andaluz. Foi,
Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica 18 abr

Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica

Recibimos na sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro a Nicolás Legido, sumiller certificado e delegado nacional de Adegas Finca Cuarta. Esta adega, ubicada na D.O. Ribeira Sacra -subzona de Amandi- chega dende un territorio de viños de calidade, tradición e moita paciencia. Nestes viños, as