Nunha saborosa cata con tapa cociñamos, en San Lázaro, con A Conserveira! Os mellores produtos das nosas rías xuntáronse cos viños dunha das adegas con máis tradición na elaboración de albariño nas Rías Baixas: Pazo de Señoráns.
Para o evento, estiveron con nós nesta Actividade Bodeguilla “Catas e Tapas” Diego González, director comercial de A Conserveira, e Manuel Grobas, director comercial de Pazo de Señoráns. Graciñas por acompañarnos nesta xornada tan especial! A Conserveira naceu no 1994 en Ribeira. Dende aquela, deléitanos con conservas de peixes e mariscos de altísima calidade que elaboran de xeito artesanal. Como nos están a sorprender as súas presentacións!
Pola súa banda, Pazo de Señorans é unha adega da D.O. Rías Baixas, na subzona Val do Salnés. Traballo rigoroso no campo, vendima manual e unha excelente climatoloxía proporcionan un albariño que pon en valor o carácter varietal da uva e a elegancia dos seus solos areosos.
En concreto, Probamos:
*Mexillóns das Rías Galegas fritidos, en escabeche
*Navallas das Rías Galegas en AOVE e emulsión de lima
*Sardiñiñas do Atlántico en AOVE, cachelos e pementos D.O.P. Herbón “Carmucha”
*Ventresca de Bonito do norte en AOVE, con tomate azul
*Berberecho de Noia ao natural, en crema de chícharos da horta de Ordes
*Sardiñas Milésime de añada en AOVE coa súa Broa “Sardiña de San Xoán”